Когато сме в Италия, всичко изглежда невероятно хубаво и красиво! Това се дължи на факта, че самите италианци държат много на красивия живот, хубавата храна, незабравимите емоции и малките неща. Типично за тях аз, също обичам при всяко едно от пътуванията ми всичко да е на ниво – без да изпадам в излишни разточителства, но пък да е качествено и стилно!

Добре дошли в Funicolare Ristorante Pizzeriа!

Наскоро се завърнах от поредното ми пътуване до езерото Комо и отново реших да обядвам в един от любимите ми ресторанти там – Funicolare Ristorante Pizzeria. Преди 3 години го посетих с мои приятели, като случайно го открихме, но този път седнах там умишлено, за да проверя дали пак ще остана очарован от него! Уви – надмина очакванията ми и за това искам да споделя с вас това чаровно и уникално ресторантче, което предлага незабравима гледка към величественото езеро Комо!

Преди да влезете може да разгледате менюто или да пробвате някоя от напитките, които се предлагат в заведението 🙂

Ще го откриете много лесно – намира се на около 300 м от гарата и за ваше улеснение споделям и адреса на заведението е: Via Lungo Lario Trieste, 62, Como 22100. На няколко метра от него е и финикулярът (точно така е кръстено и заведението), с който може да се качите до Брунате.

Има и хотел, в който предполагам че е също толкова уютно колкото и в ресторанта!

Ресторантът предлага професионализъм и опит на своите клиенти повече от 30 години! В допълнение към невероятната гледка, елегантният интериор прави престоя тук още по-приятен и ще усетите удоволствието от храненето. Има открити маси, които са на нивото на улицата, както и закрито помещение. Но несъмнено най-много ще се впечатлите от терасата – гледката и атмосферата не могат да бъдат описани!

Терасата …

До терасата се стига по външни стълби, по които има саксии с цветя.  Освен гледката към езерото, пред погледа на гостите на ресторанта се разкрива и невероятна панорама, разкриваща много зеленина и красиви къщи.Парапетите са от ковано желязо, а по стените пълзи бръшлян, а на балкона са опънати бели чадъри. Обстановка като тази ще ви накара да се отпуснете и да се насладите както на момента, така и на всяка една глътка и хапка, като ще зарадвате сетивата си.

Гледката е уникална!

Менюто е разнообразно и в него всеки ще открие за нещо по вкуса си. За любителите на пица изборът ще е много труден – тук се предлагат над 40 вида пици, като най-големият им специалитет  е “Pizza a roll”. Асортиментът от вина и коктейли е богат. Цените са нормални и достъпни, като съотношението цена – качество – местоположение са много добри.

Препоръчвам тази пица с морски дарове!

Ако и вие искате да си подарите едно невероятно, красиво и вкусно изживяване, то аз ви препоръчвам да посетите това място, което ще направи пътуването ви до езерото Комо незабравимо и вълнуващо!

От мен наздраве и до нови срещи в Комо!

Моята оценка: 10/10

Rating: 5 out of 5.

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *