Posted on

Септември наближи, а с него и едно от най-любимото културно събитие на столичани – Алея на книгата в София! За девети път в центъра на Столицата изникнаха пъстри шатри, които да представят както най-новите литературни творби, така и любимите класически произведения, радващите читателите през годините. В продължение на цяла седмица, в периода от 6 до 12 септември, над 120 от водещите български издателства и книготърговци представиха своите нови и подбрани заглавия в общо 47 шатри, разположени в пешеходната част на бул. „Витоша” и в парковото пространство пред НДК.

Аз, на Алея на книгата!

Но може би едно от най-интересните събития в програмата бе, че всеки ден в шатрите гостуваха и авторите на книгите, където те можеха да се срещнат със своите почитатели и да представят пред тях произведенията си!

Анонсът на събитието с мен!

За моя огромна радост получих покана да присъствам в шатрата на издателство “Екрие”, с които издадох и първата си книга “Професия ПЪТЕШЕСТВЕНИК”! Изключително съм благодарен на Галя и Данчо, както за поканата да представя книгата си, така и за съвместната работа с тях и за всичко, което постигнахме заедно!

С Галя и Данчо … БЛАГОДАРЯ за всичко и се гответе, че пак почвам да пиша!

На 10 септември, от 18:30 часа се появих и аз на едно от най-ключовите места в София – бул. “Витоша”! Бях изключително развълнуван, че ще успея да представя книгата ми точно тук, в центъра на София и на това емблематично и обичано от всички място. В продължение на час и половина, аз имах възможността да се видя с доста мои почитатели, като някои от тях вече се бяха сдобили с книгата ми и отново дойдоха да си я вземат и да ме видят 🙂

Ето я и нея – книгата ми “Професия ПЪТЕШЕСТВЕНИК”!

Смях, шеги, автографи, снимки – усещането е невероятно! Самият факт, че си сред тълпата от минувачи, които се спират, защото са забелязали книгата и взимат, разглеждат и проявяват интерес, е може би най-голямата награда за един творец! Когато виждаш любопитните ръце да се протягат към книгата ти и след това се прокрадва лека усмивка в бъдещия читател на творбата, която си е взел, те кара да настръхваш и да си казваш: “Заслужаваше си!”.

Когато ми поискат автограф 🙂

За мен това ще остане едно незабравимо събитие, където се радвам, че можах да представя книгата си и да се срещна на живо с хора, които освен, че обичат да пътуват, обожават и да четат! Стремежът ми да мотивирам своите последователи да пътуват и да се забавляват, вече придобива и нови измерения – да карам всеки човек да чете, защото няма нищо по-хубаво от това да видиш някой, който да си вземе книгата ти, да я прочете и да те попита: “Кога да очакваме следващата книга?”.

This post is also available in: English (Английски)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *