Posted on

Ако щете ми вярвайте, но при мен нищо случайно не се случва!

Какво е един пътешественик без куфар?

Няколко дни, след като издадох първата си книга „Професия ПЪТЕШЕСТВЕНИК“ ми се обади моята добра приятелка и също като мен- травъл блогърка Симана, за която вече съм разказвал. Попита ме дали след 2 седмици в събота съм свободен и аз погледнах календара и бе празно за този ден. Усещах, че нещо се заформя … Та, тя ме покани да разкажа за някое от пътуванията ми в Регионалния Исторически Музей – Благоевград, където се провежда инициативата „Лято на пътешественика в музея“, организирана от Асоциацията на журналистите и писателите по туризма – АБУЖЕТ. И аз като един истински и професионален пътешественик как да откажа?!?! 🙂

Инициативата …

Набързо обсъдихме програмата, подготвихме анонса за гостуването ми там и чакахме да дойде заветният ден! Много от Вас знаят, че обожавам да разказвам за пътуванията си и да мотивирам хората около мен да правят същото, колкото и да е трудно в последно време. И да си призная много ми липсваше да изляза пред някой и да разказвам къде съм бил и какво съм правил. Не го бях правил близо 2 години, но не бях загубил форма и се получи много добре.

Музеят 🙂

Може би няма да е изненада за никой, че говорех отново за Тайланд. Да си призная обичам да говоря за Тайланд и мога да го правя непрекъснато, защото за мен това си остава най-любимата ми дестинация! Върнах се отново при любимите ми плажове, слоновете и тигрите, почти усетих вкуса на Тайландската кухня и даже се потопих в нощния живот там … На гостите на събитието им бе доста интересно и въпросите от тяхна страна валяха като тропически дъжд.

Този тигър мен ли гледа докато обяснявам и ръкомахам?

Може да се каже, че това бе и една импровизирана премиера и представяне на книгата ми. За първи път я представих пред публика и предизвика интерес сред аудиторията и зрители, които ме гледаха на живо. Както казах няма нищо случайно и тази покана тук бе добре дошла 🙂

С моята книга “Професия ПЪТЕШЕСТВЕНИК”

Но не идеята на посещението ми бе не да си правя реклама, а да подкрепя прекрасната инициативата „Лято на пътешественика в музея“! Винаги съм подкрепял и насърчавал хората да пътуват, да избягат за малко от ежедневието си и да посещават всякакви интересни места. Замислих се, аз самият от кога не съм влизал в музей в България ?! Срам ме хвана … а една от дамите, която бе сред нас и е от Благоевград каза, че от дете не е влизала в този музей. Някой друг спомена, че е посещавал повече музеи в чужбина, отколкото тук. А ние имаме толкова хубави и интересни музеи, които могат да разкажат и покажат толкова много и по никакъв начин не отстъпват на чуждестранните. И се радвам, че с тази хубава инициатива в музея ще влязат все повече хора, защото музеите в никакъв случай не са скучни – напротив! С подходящите инициативи и хора те могат да се превърнат в едно доста атрактивно и забавно място.

Благодаря на Симана за прекрасната организация!

Ето как с един куршум много зайци се удариха – отново пред публика да разказвам за моите пътешествия, представяне на книга, посещение в музей, участие в инициатива … какво друго да искаш!

Лично аз се радвам, че участвах в това начинание и бих искал да попитам Вие кога за последно посетихте музей в България?

Това е релефна карта на България – избери си един музей от нея и отиди!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *