Posted on

Ако в последните няколко години стана модерно да пращаш плюшената си играчка в разни туристически агенции и те да я разхождат по разни места и да я снимат, за да се хвалят хората в социалните мрежи с интересни снимки, то днес ще ви запозная с … овцата Елвин 🙂

Здравейте! Аз съм Елвин 🙂

Елвин е плюшена играчка, която живее с Цвети Трифонова – мениджър в международна компания, занимаваща се с дигитални и иновационни продукти. В свободното си време те двамата пътуват заедно с техни приятели,като Елвин вече се радва на широка популярност в социалните медии, затова се срещнах с него, за да мога да го представя и на вас и да разкаже за интересните места, на които е бил с неговата стопанка!

А това е Цвети – човекът на Елвин!

Здравей,Елвин! В какво настроение те намираме днес?

Намирате ме в страхотно настроение! Всъщност днес попътешествах малко извън София. Разходихме се с моя човек до село Лесковец. Там има много приятен зоокът с различни животни – лами, алпаки, пауни, кози, всякакви екзотични птици. А най-хубавото е, че хората се разхождат сред тях и могат да ги галят и да се снимат. Аз например се снимах с аплаките и един овен (който ми е братовчед, но това е друга история 🙂 )

Сред представители на животинския свят 🙂

Разкажи малко повече за себе си и за дамата, с която пътуваш!

Аз съм Елвин и съм плюшена овца, за която може би най-интересното е, че пътува и има собствен Instagram профил – @instasheep365! Всичко започна от това, че моят човек (my human, както най-често я наричам) веднъж ме снима как ям сладолед. Качи снимката ми в нейните профили във Facebook и Instagram и приятелите ѝ естествено много ме харесаха и очакваха следващи снимки. Тя обаче не е много активна в социалните мрежи и затова ми направи личен профил в Инстаграм. В началото не ме извеждаше навън, снимаше ме главно с опитите си да сготви нещо вкъщи, но Слава Богу това не продължи дълго. За нея (освен че не може да готви, което се подразбра) – казва се Цвети, събира плюшени овце, обича да пътува, събира печатите от Стоте национални обекта и стоте кръчми, но с второто е леко несериозна. Почти винаги ме взема с нея, когато ходи на интересни места и ме снима 🙂

На път …

Защо реши да пътуваш и какво те мотивира да го правиш?

Моят човек обича да пътува и да прави снимки, но не обича да се снима тя самата. Веднъж с нейна приятелка си говориха, че снимките които прави, тъй като и тя не е на тях, не са с нищо по-различни от тези, които може да намери в интернет. И тя реши да направи нейните снимки по-интересни. Тогава взе мен. Като разгледахме профилите на други плюшита в Instagram се оказа, че много от тях са пътешественици. Разглеждахме този на @abearcalledpaddington, в който постоянно качва снимки от различни екзотични страни и си казахме, че искаме и ние да ги посетим и да се снимаме там!

Планинар …

Разкажи за местата, които си посетил до момента!

Засега съм пътувал главно в България. 2020 беше планирана за големите пътешествия, но… плановете се промениха. В България съм посещавал много места – някои известни дестинации и големи градове като Пловдив, Варна, Бургас, Русе… като винаги се разхождам из местните забележителности, търся високи места, от които мога да видя целия град отвисоко. Посещавам много музеи и галерии, които са включени в книжката със Стоте национални обекта на България. Тази година посетих Клисура, Копривщица, Калиакра, Балчик, Поморие, Белоградчик, Видин, Лещен, Ковачевица, Мелник, Кюстендил и още доста. Покорил съм най-високия връх на Балканите – Мусала и често се разхождам из Витоша, тъй като с моя човек живеем в София. Извън България за сега съм ходил само в Лондон и Драма (Гърция).

Елвин обича да се снима на романтични залези 🙂

Кое е мястото, на което си се чувствал най-щастлив и си се радвал да го посетиш?

Трудно е да се определи, всяко място има своя чар и своята магия. Радвам се, че в България има толкова много такива места! А като разглеждам твоите снимки, нямам търпение да  усетя магията и на останалата част от света! Надявам се да е скоро!

Наскоро Елвин бе забелязан и в Перник, в музея за миньорите!

Кое е най-далечното място, което си посетил?

За сега това е Лондон. Тогава и за пръв път летях със самолет, макар че бяхме на вътрешна седалка и не можах да се снимам, както подобава за Инстаграм J Но Лондон ме очарова с мащаба си – там всичко е толкова голямо, имат си река (обичам реките), возих се с корабче по Темза, музеите им – Боже, та за да разгледаш всичко в един музей, трябва да си отделиш един ден. Бях очарован от Музея на Мадам Тюсо. Преди да отида там си мислех, че има няколко восъчни фигури, с които хората се снимат и това е. Оказа се, че си има „разходка с такси“, която те води през различните години, разказва ти историята на Лондон. И все пак, може би най-много се впечатлих от архитектурата – как всичко изглежда старо и мистериозно, има го това усещане за „духът на Лондон“.

Елвин нищо не спомена, но аз имам усещането че е пил чай с Кралицата …

Къде би искал да те заведе твоята стопанка?

Отдавна си мечтая за разходка из красивите градове, през които минава река Дунав. Това са най-вече Виена, Будапеща, Братислава, Белград! Разбира се няма да откажа разходка, където и да е в Европа, Америка и Азия, а защо не и Австралия 🙂 Все по-интересни ми се струват дестинации като Южна Корея, Виетнам, Япония. В България сме си поставили за цел тази година с моя човек да покорим връх Вихрен и връх  Ботев. И като бонус да пообиколим Родопите, защото там и тя и аз не сме се разхождали достатъчно.

London baby!

Би ли споделил някоя любопитна и забавна история, която си имал, докато си пътувал?

Както може би се сещате, когато се снимам, правя по много снимки, докато харесам някоя за Instagram. Така беше и когато се бяхме качили на London Eye. Моят човек кляка, заляга, върти се, докато направим перфектния кадър. И в кабинката не бяхме само ние, разбира се. Имаше една млада двойка, която наблюдаваше цялата фотосесия и попитаха моя човек дали съм нещо като celebrity. После дочух да коментират, че и те е трябвало да вземат тяхното плюши. 🙂 Между другото доста често хората се усмихват, когато наблюдават фотосесиите ми, което може само да ме радва!

Пак на високо!

Освен с твоята стопанка, пътуваш ли и с някой друг? Сподели с кой би искал да направиш едно пътуване?

За съжаление, пътувам само с нея, а тя все няма време или не може да се организира. Бих искал да пътувам с теб! Ти винаги намираш начин да избягаш нанякъде. Още не знам как успяваш.

Снимал се е с някаква известна дама тук, ама следващата му снимка ще е с мен 🙂 … не че нямаме де

От около 2 години имаш и профил в инстаграм (тук ще дам линк към него). Защо реши да го направиш и усещаш ли се популярен в медийното пространство?

Аз по-горе вече отговорих, защо го направих. По-популярен съм от моя човек със сигурност 🙂 Истината е, че тя, ако не друго, е завършила Маркетинг, и се надявам някога да се захване по-здраво с популяризирането на профила ми. За сега целта ми е да натрупвам повече пътувания и истории за споделяне. Но както споделих, официално и в Лондон разбраха, че съм звезда. На някои плюшени играчки, това просто ни личи 🙂

И той като мен обича морето!

Освен плановете ти за пътувания, имаш ли и някакви други творчески планове? Доста е модерно да имаш и страница във фейсбук, да имаш и youtube канал – дали може да очакваме нещо подобно и от теб в скоро време?

Засега ще се съсредоточа само към Instagram. Моят човек отдавна иска да си направи YouTube канал, но и това не се знае кога би станало. ТикТок също доста нашумя напоследък, може пък и там да се появим 🙂

В момента е малко трудно да се пътува! Ти как се справяш с липсата на пътувания и липсва ли ти да пътуваш?

Запълвам липсата на пътувания в чужбина с пътувания в България. Истината е, че мен ме следват главно плюшита жадни за приключения и най-интересното е, че те са от целия свят. Миналата година реших да използвам това и да споделям повече информация за хубавите места, които посещавам в България. Надявам се така да събудя интереса им и кой знае, може следващата им дестинация да е България!

Елвин спомена, че с нетърпение очаква летния сезон и даже се разбрахме да направим едно море с него! Аз му казах, че с едно няма да се размине 🙂

Какво би пожелал на читателите ми?

Първо да са здрави! И веднага след това – да хванат любимата си плюшена играчка и да я заведат на пътешествие.

————————————————————————————————————————————————————-

Страхотно е човек да запази детското в себе си и да се забавлява, пътувайки дори и с плюшена играчка. Но важното е да го правиш с желание и да се забавляваш! Та нали точно за това всеки един от нас пътува – за да се забавлява, за да може да избяга за малко от реалността и да погледне на живота с други очи. Дали ще си сам, с приятели или с играчка – пътувай, изживей емоцията и тръпката от това да се качиш на влак или самолет, опознай нови места, за да може вечер да заспиш с усмивка на лицето и да си кажеш: „Ега ти якият ден!“.

За Елвин няма невъзможни неща! Щом и Мусала е покорил 🙂 Той съветва всеки един да вярва в себе си, да не спира да пътува и да прави нещата, дето го карат да бъде щастлив!

А аз лично обещавам, че едно от следващите ми пътувания ще е с Елвин!

This post is also available in: English (Английски)

One Reply to “Да пътуваш с овца … плюшена играчка Елвин”

Comments are closed.