Posted on

Винаги съм обичал да снимам – било то пейзажи, градски гледки или просто нещо случайно, което ми е грабнало окото. Приятелите ми винаги са се чудели на това мое желание! А като добавим и факта, че обожавам да ме снимат – това направо ги влудява на моменти, защото много трудно успяват да ми направят снимката, която искам. Но това е друга тема!

От всички тези жълти точки на картата на България 4 са добавени от мен 🙂

Един ден, докато се ровех в нета случайно попаднах на заглавие на статия, в която мернах думите „снимка“ и „конкурс“. Прочетох, че се организира конкурс, чиято цел е да популяризира хубавите, красиви и любими места от България. Реших да участвам, като подбрах няколко снимки и ги изпратих. Първоначално се замислих има ли смисъл, но си казах, че съм посетил толкова хубави места в България и имам толкова снимки, че защо да не ги покажа! По този начин ще стана съпричастен освен да се видят красотите на Родината ни, така и да може повече хора да видят тези места, защото има и такива, които не могат да ги посетят.

Речено-сторено! Обявиха резултатите, като аз не бях победител в този конкурс, но най-голямата награда за мен бе, че снимките ми са в “Любими места на картата на България” 🙂

Цветният плаж Варвара

Това е първият по рода си конкурс у нас, който обединява ГИС технологиите и фотографията с мисията да покаже красива България на интерактивна карта. Tой се проведе по повод 25-годишнината от създаването на Есри България и във връзка със Световния ден на Географските информационни системи (ГИС), в партньорство с National Geographic България и Фотопавилион.

Безкрайна синева над Топола

Толкова се зарадвах и бях много щастлив, първо защото съм допринесъл с нещо да се популяризира страната ни и второ – фотографиите ми ще се видят от толкова много хора! В никакъв случай не искам да се изтъквам, че съм участвал в този конкурс и че снимките ми са се появили там! Напротив – искам да покажа на всеки един от вас, че когато правиш нещо с желание и удоволствие не трябва да спираш!

Рилският манастир и още нещо …

За мен това не е състезание да се надпреварвам с някой и да печеля награди, както и да показвам на някой колко съм велик. По един или друг начин съм успял да извлека някаква полза от хобито ми да пътувам и да снимам, като многократно съм казвал, че искам да вдъхновявам хората- именно това е моята кауза! Да пътуват, да снимат, да се забавляват, да бъдат себе си и да са щастливи! Ако чрез моя публикация или снимка успея да зарадвам поне един човек и да за миг да се откъсне от ежедневието си и да забрави за проблемите си, ще бъде най-голямата награда за мен.

Делчево – бит и култура

Затова винаги бъдете себе си и се доказвайте само и единствено пред вас самите! Правете това, което ви харесва и го развивайте!

This post is also available in: English (Английски)