Всичко около мечтаната почивка е факт – запазили сте си билети и хотели, взели сте си отпуска, отивате на летището и …. изненада! Полетът е отменен или ще закъснее с няколко часа.

На колко от вас се е случвало?

Защо ли тази ситуация е позната на много от вас?

Миналата година с мои приятели трябваше да пътуваме до Неапол и след като пристигнахме на летището, чекирахме се и ни провериха бордните карти, ни съобщиха, че полетът ни ще закъснее с над 2 часа! Донякъде го приехме спокойно, защото нямахме друг полет и трансфери. Просто щяхме да закъснеем с настаняването ни в апартамента, който бяхме наели. Не е кой знае каква драма, но пак си е разправия – висиш излишно още 2-3 часа на летището, трябва да уведомиш, че ще закъснееш, в случай на трансфери или настаняване в хотел.

След като се прибрахме, се свързахме с авиокомпанията, за да потърсим обезщетението си за закъснелия полет. Те ни отказаха такова, като ни съобщиха, че полетът бил закъснял поради неочаквани обстоятелства, които били извън техния контрол.

Много хубаво оправдание, но голяма част от пътуващите не са запознати с правата си и за голяма част от тях всичко ще приключи дотук, но не и за мен! Веднага се поинтересувах кой може да ни съдейства, за да си получим обезщетението. Направих щателно проучване в интернет, а се допитах и до приятели, изпадали в подобни ситуации. И проучването ми, и отзивите на познатите ми съвпаднаха и аз се свързах с екипа на ClaimHelp!

Ако имате проблеми с полет и отказват да ви изплатят обезщетение – ClaimHelp ще съдейства и помогне!

Напълно безплатно в сайта им регистрирах претенцията ни за обезщетение, като веднага след това се свързаха с мен и ми обясниха каква е процедурата. След като е регистрирана претенцията и е изпратена цялата информация към тях, техен екип се свърза с въпросната авиокомпания и на основание чл. 7 от Регламента за въздушен транспорт претендира обезщетението, което ни се полага. Съгласно този регламент всеки пътник получава до 600 евро обезщетение, в зависимост от разстоянието в километри на проблемния полет. След като претенцията бе одобрена авиокомпанията изплаща сумата по сметка на ClaimHelp, от своя страна те си удържаха необходимата комисионна и ни превеждат полагаемата част. И в нашия случай така и стана!

Много бързо, лесно и удобно може да регистрирате претенцията си!

Всичко това се случи много бързо, лесно и удобно, като по този начин си спестявах много време и най-важното е, че не губя нищо, в случай иска ми бъде отхвърлен!

Аз лично се доверих на екипа на ClaimHelp, защото това е първата българска компания, създадена изцяло в помощ на пътници, които са имали проблем с пътуването си по въздух и те им помагат да потърсят правата си. Помогнали са на хиляди пътници да получат своето обезщетение от авиокомпаниите, като те имат над 700 спечелили съдебни дела в съдилища, както в България, така и в чужбина. Помогнали са над 45 000 пътници, като непрекъснато се стремят да подобряват качеството на услугите си!

Ако и вие сте имали закъснял или отменен полет, или са ви отказали качване на борда на самолета – не се колебайте да се свържете с тях – те с радост ще ви съдействат!

Leave a Comment

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *