Posted on

Няма лъжа, няма измама днес официално Лятото идва! Считано от днес, в 21:44 часа българско време лятното слънцестоене бележи началото на лятото. Да ни е честито, макар и времето да не е типично за лятото в последните дни. Но няма да е все така – тъмните дъждовни облаци все някога ще се махнат, температурите ще се вдигнат и слънчевите лъчи отново ще ни радват!

Ах, морето 🙂

Може би се питате на къде, когато дойде този момент? Аз има няколко предложения за вас и за това предлагам да отидем малко по Южното Черноморие, и по конкретно в районът на Синеморец!

Невероятна синева …

Ето и няколко интересни места, който си заслужават да бъдат посетени! Вземете с вас плажната кърпа, джапанки и бански, но не забравяйте да вземете и доброто си настроение, защото ви очакват доста слънчево и позитивно настроение в следващите редове 🙂

Варвара Wake Up

Между Царевец и Ахтопол се намира един малък и невероятен плаж, на който до преди години се намираше едно култово заведение – Wake up! Това е плажът на Варвара, където водата е гладка като тепсия, защото е плажът е под формата на залив и е толкова тихо и приятно, че понякога имаш усещането, че си потънал много надълбоко в морските дълбини.

Този скрит плаж на Варвара ви очаква 🙂

плаж Велека

Малко на север от Синеморец е устието на река Велека, която се влива в Черно море. Самата река попада в природен парк „Странджа“ и да си призная това е едно от най-красивите места, който съм виждал по Черноморието ни!

Едно произведение на природата – зелена растителност, синя вода и небе, златист пясък и тъмни скали – това е плаж Велека

Тук природата е съхранила своята красота и автентичност, като реката придава приказен вид на районът – невероятно зелени дървета, достигащи до самият златист плаж, който от своя страна контрастира със синята вода, а тъмните скали придават лек мистицизъм на мястото.
Плажът на Велека е красиво произведение на природата, което задължително трябва да се види и от високо. Очарованието на този плаж се крие в начина, по който реката се движи успоредно на морето и после се влива в него под формата на широка ивица златист пясък.

Ахтопол кеят

Всеки кей очаква своята лодка …

Един от символите на Ахтопол е кеят, който някак има едно специално очарование, устоял на бурните вълни, преминал през бури и изпитания, посрещнал много рибарски лодки, пълни с богат улов в мрежите си … и най-вече пленяващ туристите със своята романтика, чар и величие.

Обичам да пия кафето си така! А вие?

Защо да не поседнем тук рано сутрин и да посрещнем изгрева, с чаша ароматно кафе!

плаж Силистар

без думи …

Малко след Синеморец, на няколко километра преди Резово и границата с Турция се намира най-тихият и спокоен плаж, с тиха и бистра вода. Стъпвайки на този невероятен плаж за секунди имаш усещането, че си на безлюден остров, откъснат от целият свят.

На къде ли води този път в морето между тези две скали?

Брегът тук е изключително красив, а мястото е уникално с това, че тук има богата растителност – над  500 вида, богато разнообразие от сладководни риби във водата и бозайници на брега! А разнообразието от птиците, който гнездят тук ще ви изненада – тук ще срещнете доста редки и защитени видове като черния щъркел, лешояд, кълвач и скален орел. През 1992 г. Силистар е обявен за защитена територия заради редките биологични видове. Тук цари естествената красота и това е причината този плаж да е любимо място на много хора.

Покрайнините на Бургас

Със сигурност печейки се на слънце и плувайки в морето ще се изморите физически , но не и емоционално! Аз ви препоръчвам последният ви ден докато сте на плаж да си тръгнете в късният следобед и преди да си тръгнете от морето да си намерите някое хубаво ресторантче в покрайнините на Бургас, където да има хубава гледка и вкусна храна и да седнете да съберете нови сили, да се полюбувате на морето и да помечтаете за следващите срещи с морският бряг!

Красива гледка, вкусна храна и … още нещо 🙂

This post is also available in: English (Английски)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *